SEO Akademi Türkiye'nin En Çok Tercih Edilen SEO Kursu
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

SEO Uzmanı Nasıl Olunur? Kimler SEO Uzmanı Olabilir?

SEO Uzmanı Ne İş Yapar? SEO Uzmanı Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Dijital pazarlama ve sosyal medya iş ilanlarına baktığınızda karşınıza sürekli SEO uzmanı arayışında olan prestijli firmalar mı çıkıyor? Çünkü şu an dijital pazarlamanın en önemli bileşeni SEO. Her markanın dijital dünyada var olmak istediğini düşünürsek SEO uzmanlarına her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu daha net anlayabiliriz. Artık firmalar büyük bir rekabete girmiş durumda. Ve dijital dünyada görünür olmayı başaran bu rekabetin kazananı oluyor.

O halde markaların dijital dünyadaki temsilcisi olan SEO uzmanı ne iş yapar, nasıl SEO uzmanı olunur, SEO sertifikasına sahip bir kişi ne kadar maaş alır, öğrenmek ister misiniz? SEO uzmanlığı ile ilgili tüm sorularınızın yanıtı, yazımızın devamında…

SEO Uzmanı Ne İş Yapar?

SEO uzmanı nasıl olunur sorusunu ele almadan önce SEO uzmanlığını tüm detaylarıyla öğrenmek daha doğru olur. Dilerseniz ilk olarak bir SEO uzmanı ne iş yapar, görev tanımı nedir konusuna değinelim. Bir web sitesini Google’a tanıtmak, sitenin Google’ın belirlemiş olduğu sıralama kriterlerine uyum sağlaması için çeşitli stratejiler geliştirmek, SEO uzmanının en temel görevidir. SEO uzmanı, web sitelerinin daha kolay bulunabilmesi için CSS, JavaScript ve HTML yazılım programlarını kullanır, SEO’ya uyumlu içerik paylaşımı yapar, rakip analizi yaparak web sitenin kullanıcı deneyimini iyileştirir. Düzenli olarak anahtar kelime araştırması yaparak ziyaretçileri, potansiyel müşteriye dönüştürür. SEO çalışmalarının etki alanını anlayabilmek için Google Analytics gibi uygulamalar aracılığıyla raporlamalar yapar.

Kimler SEO Uzmanı Olabilir?

SEO uzmanlığının görev tanımını daha iyi anladıysak şimdi kimler SEO uzmanı olabilir sorusuna geçebiliriz. SEO uzmanı olmak için herhangi bir bölümden mezun olma şartınız bulunmuyor. Google’ın algoritmaları, güncellemeleri ve çalışma prensibiyle ilgileniyorsanız ya da dijital dünyanın dinamiklerini keşfetmek istiyorsanız SEO uzmanı olabilirsiniz. Bunun dışında, kimler SEO uzmanı olabilir sorusunun hangi meslekler için SEO sertifikasının faydalı olabileceği konusunda bir diğer tarafı var. Eğer içerik editörü, dijital pazarlama uzmanı, web tasarım uzmanı, e-ticaret uzmanı ya da sosyal medya uzmanı olarak kariyer planı yapıyorsanız bir SEO kursuna gitmek, mesleğinizde daha iyi yerlere gelmenizi sağlayacaktır.

SEO Uzmanı Nasıl Olunur?

En çok kazandıran mesleklerden biri olan SEO uzmanlığına son dönemlerde yoğun bir talep var. Gençlerin pek çoğu, SEO alanında yükselmeyi hedefliyor. Aslında SEO, yakın geleceğin en popüler mesleklerinden biri. Dolayısıyla SEO uzmanı nasıl olunur sorusunun bu kadar çok merak edilmesi normal.

SEO uzmanı olmak için bir SEO kursuna katılmanız ve eğitim almanız gerekiyor. SEO kurslarının pek çoğu temel SEO eğitimi ve ileri seviye SEO eğitimi olarak derslerini ayırıyor. Bu yüzden nasıl SEO uzmanı olunur diyorsanız ileri seviye SEO eğitimine katılmanız gerektiğini unutmayın. SEO kurslarını başarıyla tamamlayıp SEO sertifikasını aldıktan sonra gelişiminizi sürdürmeniz önemli. Çünkü Google’ın algoritmaları sürekli olarak güncelleniyor ve bu sisteme ayak uydurmanız gerekiyor. Bol bol pratik yaptıktan ve sıkı çalıştıktan sonra SEO uzmanı olmamak için önünüzde hiçbir engel kalmıyor.

SEO Uzmanları İçin Sektörler Geniş Bir Kadro Ayırıyor!

Bir SEO uzmanı olarak gelişiminizi sürdürür, SEO sertifikası alır ve mesleki alanda kendinizi ispat ederseniz en prestijli firmalarda çalışmanız ve oldukça yüksek rakamlar kazanmanız mümkün. Şu an önemli markalarda SEO uzmanı olarak çalışan kişiler, 25 bin ila 50 bin TL aralığında kazançlar sağlıyor.

Bu yüzden SEO uzmanlığı, uzun süreli iş aramadan ya da nasıl iş bulacağım diye kaygılanmadan mesleğinizi icra etmeye başlayabileceğiniz bir alan. Eğer siz de dijital dünyaya merak duyuyorsanız ve geleceğinizi garanti altına almak istiyorsanız SEO uzmanlığı için ilk adımı atabilirsiniz. 

[widget-133]

Yorum Yap

Bilgi Al - Kayıt Ol
Bilgi Al - Kayıt Ol +90 (850) 532 30 10