- Konu Başlıkları
- Whatsapp Business Nedir, Whatsapp Business Nasıl Kullanılır?
- Whatsapp ve Whatsapp Business Farkı Nedir?
- Whatsapp ve Whatsapp Business Aynı Anda Kullanılabilir mi?
- Whatsapp Business Nasıl Kullanılır?
- Whatsapp Business Uygulaması İş Dünyasının Vazgeçilmezi Oldu!
Whatsapp Business Nedir, Whatsapp Business Nasıl Kullanılır?
2 milyarı aşan kullanıcı sayısıyla Whatsapp, kurumsallığın zirvesine çıkmak isteyen ve iş dünyasına büyük kolaylıklar sağlayan Whatsapp Business uygulamasını 2018 yılında ortaya çıkarmıştı. Geçen 4 yıllık süre içerisinde Whatsapp Business; e-ticaret siteleri, B2B ve B2C pazarlama yöntemiyle çalışan şirketler gibi teknolojik alt yapıya perdeleri indirmemiş vizyon sahibi ve kurumsallığın yakalayan şirketlerin trendi haline geldi.
Kullanıcı ihtiyaçlarına yönelik olarak yaptığı Ar-Ge çalışmalarını mükemmeliyetçi anlayışla sentezleyen Whatsapp, iş hayatı için devrim yaratan yeniliği ile farkını ortaya koydu. Şimdi gelelim, masaüstü ve mobil cihazlar için sıralı, hızlı ve dinamik bir şekilde mesaj cevaplamaya yarayan Whatsapp Business özellikleri ve Whatsapp Business’ın farkına…
Whatsapp ve Whatsapp Business Farkı Nedir?
Whatsapp business uygulaması, bireysel Whatsapp hesaplarımızdan farklı olarak İşletme Profilleri, Mesajlaşma Araçları, Mesajlaşma İstatistikleri gibi özellikler bulunduruyor. Kademeli olarak ülke ülke yayınlanan uygulama, 4 yıl önce Türkiye’deki kullanımına başladı. Whatsapp Business web de yine Whatsapp’ın arayüzünde kullanılıyor ve işletme hesabı şeklindeki hesap türleri üzerinden kullanılıyor.
Whatsapp ve Whatsapp Business Aynı Anda Kullanılabilir mi?
Kişisel Whatsapp hesabı ve Whatsapp Business hesabı iki farklı telefon numarasına bağlı olursa Whatsap ve Whatsapp Business aynı anda kullanılabilir. Ancak tek bir telefon numarası ile Whatsapp ve Whatsapp Business aynı anda kullanılamaz.
Whatsapp Business Nasıl Kullanılır?
Whatsapp Business’ın hem küçük hem de büyük işletmelere özel olarak tasarlanmış işlevlere sahip olması işletmeler için birçok avantaj barındırıyor. Ancak Whatsapp Business özellikleri küçük işletmeler için yeterli iken büyük ölçekli firmalar için Whatsapp Business’ın API desteği şart. Çünkü iki veya daha fazla cihazda Whatsapp Business kullanabilmek için Whatsapp Business API’ye ihtiyacınız var. Gelelim, whatsapp business nasıl kullanılır sorusuna. Şirket görüşmelerinin tek bir telefonda ve kişide kalması, raporlanamaması gibi olumsuz durumları geride bırakan Whatsapp Business, iş görüşmelerini telefonda değil, bulutta saklıyor ve tüm firmalara raporlama ve güvenilir şekilde saklama imkanı sunuyor. Whatsapp Business web uygulamasında da aynı sistematikte işliyor ve Whatsapp görüşmelerini gruplama, yönetme ve yeni ekip üyelerine aktarma gibi artılar sunuyor.
Whatsapp Business Uygulaması İş Dünyasının Vazgeçilmezi Oldu!
İşletme hesabı başlığı, Whatsapp kullanıcılarının işletmeyle mesajlaştıklarının bilincine varmasını sağlıyor. Zaman içinde hesaptaki numarayla, işletme numarasının örtüştüğü teyit edilen birtakım işletmeler ise onaylı hesap olarak görünebiliyor. Bu arada önemli bir detay olarak Whatsapp Business uygulamasının ücretsiz olduğunu belirtmekte defayda var.
Tüm bu özellikler ve değişiklikler, işletmesi olmayan WhatsApp kullanıcısını etkilemiyor. Dolayısıyla bu kullanıcıların Whatsapp Business indirmesine gerek kalmıyor. WhatsApp’ı her zamanki gibi kullanmayı sürdüren kullanıcılar aynı zamanda aldıkları mesajlar üzerinde kontrol sahibi olmaya da devam ediyor. Whatsapp Business farkı olarak ifade edilebilecek bir özellik de kullanıcıların istediği takdirde, işletme numaralarını engelleyebilir, istenmeyen mesajları spam olarak işaretleyebilir.
[widget-134]