- Konu Başlıkları
- Bootstrap Framework Kullanmanın Önemi
- Boostrap Framework Nedir?
- Bootstrap Kullanmak Zorunda Mısınız?
- Framework Kullanımı Avantajları
- Framework Kullanımı ve Hız Avantajı
- Tüm Sistemlerle Uyumlu Çalışır
- Etkileyici Web Tasarımlar Yapın!
Bootstrap Framework Kullanmanın Önemi
Web tasarımda framework kullanımı birçok kolaylık sağlar ve web sitenizin hızlı çalışma performansını etkiler. Böylece sayfa ziyaretçilerinizden SEO puanınıza kadar her konuda olumlu durumlarla karşılaşabilirsiniz. Sizin için bu yazıda web tasarımda framework kullanımı ve detayları hakkında bilgiler vereceğiz.
Web tasarımcılar bilir, bir web site tasarımı yapmanın bir çok yolu vardır. WordPress, Joomla, Opencart gibi büyük kütüphaneye sahip yazılımlar ile yapılabileceği gibi temel arayüz tasarımlarınızı yapabileceğiniz Kendo ui veya Bootstrap gibi teknolojiler de mevcut. Onlarca farklı yöntem arasında iş yükünüzü hafifleten, sadece kullandığınız kodların projede bulunduğu ve responsive özelliğe sahip olması gibi etmenlerden dolayı hepsinin arasında göze çarpan, ayrıca bir çok tasarımın temelini oluşturan Bootstrap Framework bileşenini kullanabilirsiniz.
Boostrap Framework Nedir?
Eski Twitter çalışanları tarafından oluşturulan Bootstrap Framework oldukça kullanışlı bir koleksiyon olarak nitelendirilir. Bir web sayfasını sütunlara bölme özelliği ile frameworkler arasında en çok kullanılandır. İşlevsel ve pratik olması sebebiyle birçok tasarımda tercih edilir. Sütunlar sayesinde hesaplamalar yaparak içeriklerinizi harika bir şekilde tarayıcı uyumlu hale getirebilirsiniz.
Temel mantığı anlaşıldığı takdirde küçük hesaplar yaparak tasarımınızı oluşturabilirsiniz. Bootstrap öğrenmeye başladığınızda masaüstü ve geniş ekran cihazlardan 12 sütun, mobil cihazlarda 18 sütun özelliğini kullanacak ve mantığını oturtacaksınız. Ardından web siteniz için uygun tasarımlar oluşturabilecek, web sitesi kullanıcı deneyimlerini iyileştireceksiniz. Böylece Bootstrap kullanan siteler arasına sizinkini de ekleyeceksiniz. Çünkü web tasarımda framework kullanımı önemli detaylardan biri.
Bootstrap Kullanmak Zorunda Mısınız?
Framework kullanımı işleri kolaylaştırır, ancak tabii ki sadece Bootstrap kullanmak zorunda değilsiniz. Kullanabileceğiniz daha farklı araçlar da mevcut. Fakat Bootstrap Framework bileşeninin çıkış ve kullanım amacı webe bir standart getirilmesi, kullanılan tasarımların ve bileşenlerin (butonlar gibi) belirli bir standarda dayalı olarak göz aşinalığı oluşturmasıdır.
Bootstrap kullanımı yaygın olması sebebiyle de önemlidir. Günümüzde birçok WordPress tema tasarımı bile Bootstrap Framework üzerine inşa ediliyor. Ayrıca frameworkler arasında en çok tercih edilen framework olması rastlantı olamaz öyle değil mi? Bu sebeple siz de web tasarımda framework kullanımı hakkındaki detayları kavrayıp kendi sitenizi Bootstrap kullanan siteler arasına sokabilirsiniz.
Framework Kullanımı Avantajları
Framework kullanmanın en önemli avantajı çalışma alanınız için ihtiyacınız olan her şeyin mevcut olmasıdır. Örneğin web sayfanızda kullanacağınız bir buton oluşturmak için satırlarca css stili tanımlamanız gerekirken Bootstrap’ta veya diğer frameworklerde buton kodunuz hazırdır ve sadece kullanacağınız yere class vermeniz yeterlidir. Böylece framework kullanımı büyük ölçüde rahatlatacaktır.
Diğer bir avantajı ise kod içerik oranı konusunda SEO uyumlu bir web sitesi geliştirmek için uygun bir bileşen olmasıdır. Kod içerik oranını göz önüne aldığımızda, hazır temalarda bulunan ve kullanılmayan binlerce kodun SEO çalışmalarına zarar verdiği aşikardır. Böyle olunca bu temalarda binlerce satır içerik girişi yapmamız gerekiyor ki içerik oranı çok fazla olsun…
Fakat framework kullanımı ile sadece kullanacağınız kodun dışında satırlarca süren kodlar kullanmayacağınız için bu problem de ortadan kalkar.
Framework Kullanımı ve Hız Avantajı
Bootstrap kullanımı ile saniyeler içerisinde değil 1 saniyede açılan web projeleri geliştirmeniz mümkün. Böylece kullanıcıların açılmayan sitenizden hızlıca çıkma oranlarını düşürebilirsiniz. SEO’ye da büyük katkısı olan bu durum, Bootstrap Framework bileşeninin en önemli özelliklerindendir. WordPress gibi site hızına etki edecek animasyon, eklenti gibi içerikler olmadığı için büyük projelerde sizi oldukça rahat tutacaktır.
Tüm Sistemlerle Uyumlu Çalışır
Öyle ki bir e-ticaret projesi geliştirdiğinizde ürünleri toplu olarak çekmek isteyebilirsiniz. Böyle durumlarda entegrasyon yapmanız gerekir ve Bootstrap Framework HTML, CSS ve kendi JS dosyasından ibaret olduğu için tüm sistemlerle uyumlu çalışacaktır.
Etkileyici Web Tasarımlar Yapın!
Web sitenizin kullanıcılar tarafından beğenilerek tıklanma oranlarının artmasını, ziyaretin uzun sürmesini ve keyifli bir deneyim yaşamalarını istiyorsanız web tasarımda framework kullanımı konusunun üzerinde durmalı, tasarımlarınızı hızlı ve kullanışlı bir zeminde tasarlamalısınız.
Web tasarım ve yazılım konularında daha fazla desteğe ihtiyaç duyuyorsanız, çalışmalarınızı en iyi haliyle ve SEO uyumlu olarak tasarlamak istiyorsanız web tasarım kursu ve web yazılım kursu alabilir, kendinizi çok daha iyi düzeyde geliştirebilirsiniz.
[widget-150]