- Konu Başlıkları
- Linkedin İşletme Hesabı Yönetirken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
- Linkedin’de Yapılan En Büyük Hatalar Nelerdir?
- Kurumsal Hesapların Linkedin’de Yaptıkları Hatalardan Kaçının
Linkedin İşletme Hesabı Yönetirken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
İş dünyasında daha profesyonel olmayı amaçladığınız için kurumsal bir Linkedin hesabı açtınız. Tüm sayfaları eksiksiz bir şekilde doldurdunuz ve her şeyin kusursuz göründüğüne inandınız. Peki, bundan ne kadar eminsiniz? Sektörünüzdeki rakiplerinizin hesaplarını incelediniz mi? Ya da çalışanlarınızdan, halkla ilişkiler ve pazarlama departmanınızdan nasıl bildirimler aldınız?
Çoğu markanın profilinde kaçınılması gereken Linkedin hatalarını görüyoruz. Kurumsal hesapların Linkedin’de yaptıkları hatalar, hem güvenilir imajlarını hem de iş dünyasındaki prestijlerini sarsabilir. Bu yüzden hem Linkedin şirket sayfası oluşturma aşamasında hem de hesap yönetimi yapılırken dikkatli olmak gerekir.
Linkedin’de Yapılan En Büyük Hatalar Nelerdir?
Linkedin, kariyer ve profesyonel ağ oluşturma konusunda sanıldığından çok daha güçlü bir platform. Eskiden yoğun olarak iş ilanlarının takip edildiği, işverenlerin de iş ilanları yayınlamak amaçlı kullandığı bir platform iken günümüzde daha çok profesyonel olarak güç kazanmak, prestijli bir imaj çizmek, başarıları ispat etmek ve yetenekleri duyurmak için tercih ediliyor. Çoğu zaman iş görüşmelerinde, adayın CV’sinden çok Linkedin profilindeki bilgiler, daha önce inceleniyor. Linkedin’in kariyer hedeflerinizde ne kadar önemli olduğunu net bir şekilde aktarabildiysem şimdi kaçınılması gereken Linkedin hatalarına değinelim.
Noktalama ve Yazım Yanlışları: Linkedin’de yapılan en büyük hatalardan birine düşmek istemiyorsanız kurumsal bir hesap yönettiğinizi ya da saygın bir platformda olduğunuzu unutmamanızı öneririz. Gönderileriniz paylaşım ve beğeni yoluyla farklı ana sayfalarda görüntülenecek. Dolayısıyla siz, belkide Türkiye’nin ve dünyanın en önemli iş insanlarının, yöneticilerinin ve liderlerinin okuyacağı bir paylaşım yapmış olacaksınız. Bu gönderide yazım yanlışının olması, Türkçenin yanlış bir şekilde kullanılması ve anlatım bozuklukları yaratılması, sizi güçsüz ve başarısız gösterebilir.
Fotoğrafsız Profil: Bireysel hesaplarda mutlaka kaçınılması gereken Linkedin hatalarından biri de platforma uygun olmayan fotoğrafların kullanılması ya da hiç fotoğraf yüklenmemesidir. Evcil hayvanlarınızla çekildiğiniz fotoğraflar, katıldığınız bir düğünden kalan inanılmaz gösterişli kareler, yüzünüzün görünmediği yan çekim selfie’ler ve daha sıralayamayacağımız pek çok fotoğraf türü, acemi bir görüntü vermenize neden olur. En büyük Linkedin hataları, genellikle profil fotoğraflarından ve gönderi olarak paylaşılan fotoğraflardan kaynaklanır. Linkedin hesabınızın, Instagram gibi gönderi paylaşabileceğiniz, kendi fotoğraflarınızı yayınlayabileceğiniz bir platform olmadığını unutmayın.
Gruplara Katılmamak: Kurumsal hesapların Linkedin’de yaptıkları hatalardan en önemlisi, hiçbir grupta yer almamalarıdır. Linkedin’i kullanma amacınızın profesyonel bir ağ oluşturmak olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Gerçekten faydalı olduğunu düşündüğünüz ya da sektörünüzle ilgili gruplardan gelen davetleri kabul edin. Hatta mümkünse daha çok etkileşim yaratmak için siz de bir grup kurun.
Profili Güncel Tutmamak: Hem bireysel hem de kurumsal hesapların Linkedin’de yaptıkları hatalardan bir diğeri de paylaşımlara uzun aralar verilmesidir. Elbette bu her gün gönderi yapmanız anlamına gelmiyor. Ama paylaşmaya değer bulduğunuz, sektörünüzle ilgili iş hedefleri bulunan ve yol göstereceğine inandığınız bilgileri, ağınızla paylaşarak etkileşim yaratmayı ihmal etmeyin. Ne kadar güncel bir profiliniz olursa o kadar profesyonel bir imaj bırakırsınız.
Belirsiz Unvanlar Kullanmak: Linkedin’de yapılan en büyük hatalardan biri işverenlerin ve İK yöneticilerinin sizi fark etmesini zorlaştırmaktır. Kullandığınız platformda milyonlarca kullanıcı var. Dolayısıyla daha açıklayıcı ve net ifadeler kullanarak görünür olmaya çalışın.
-
“Freelancer, satış uzmanı, satış-pazarlama, X şirketinde uzman” bu gibi dar ifadeler yerine “freelance makale yazarı, hazır giyim sektöründe satış uzmanı, elektronik satış ve pazarlama uzmanı, X şirketinde halkla ilişkiler uzmanı” gibi açık unvanları tercih edin.
Kurumsal Hesapların Linkedin’de Yaptıkları Hatalardan Kaçının
Dikkatli olmazsanız profesyonel görünmek ve network’ünüzü genişletmek için katıldığınız Linkedin’de tecrübesiz görünebilir, potansiyel iş fırsatlarını kaçırabilirsiniz. Önemli markaların profilinizi ziyaret ettiğinde hiçbir olumsuzlukla karşılaşmaması ve sizi, ideal bir çalışan olarak tanımlaması için Linkedin’de yapılan en büyük hatalara dikkat ederseniz kariyerinizi sosyal mecralarda da daha iyi yönetme imkanına sahip olursunuz.
Gruplara katılan, etkinliklerde yer alan, önemli konular üzerine fikirlerini paylaşan, işindeki başarılarından bahseden ve gelişim göstermek üzere olan gençlere ilham veren bir profesyonel, tüm markaların ve firmaların çalışmak isteyeceği bir profil çizer, bunu asla unutmayın.
[widget-134]